Onze werkwijze 

WIJZ richt zich op de ontwikkeling van de talenten/ competenties van je medewerkers. Voor al onze projecten maken we gebruik van de speciaal ontwikkelde Performance Improvement© methode. Uitgangspunt van deze aanpak is een direct zichtbare resultaatverbetering, waarbij de praktijk centraal staat. De competenties worden ontwikkeld met behulp van een individueel ontwikkeltraject. Afgestemd op jouw visie en de ontwikkelbehoefte van je team/ medewerker.

 

Omdat het ontwikkelingsproces niet stopt na onze inspanningen ondersteunen wij het Management om het ontwikkelingsproces in de praktijk te continueren en zo op structurele wijze te bouwen aan het succes van je team. Door middel van praktische en persoonlijke coaching en het aanreiken van tools kunt je zelf het ontwikkelingsproces van de medewerker voortzetten met een minimale tijdsinvestering.

 

Onze aanpak is no-nonsense. De praktijk en het resultaat staan centraal bij ieder trajekt. De coaches van WIJZ hebben ruime ervaring met diverse disciplines en niveau's binnen de zakelijke dienstverlening en bij non-profit organisaties. Door hun praktijkervaring zijn ze als geen ander in staat om het maximale uit je team te halen.